Resort OSMA_Krk_sprostitev ob bazenu
Potovanja

Resort OSMA – rajski prostor za odmik na Krku

Boutique resort OSMA je skriti raj v vasi Gabonjin na otoku Krku, ki ponuja prostor za odmik od vsakdanjega življenja ter vas sprejme z osebjem, lastniki, ki se občutijo kot družinski člani.

Čudovit, tih, ograjen resort z infinitiy bazenom z izvrstno lokalno gastronomijo, dovolj umaknjen od morja, da ga ne doseže tamkajšnji vrvež, in še vedno dovolj blizu, da ste z avtomobilom na plaži v nekaj minutah.

Tišina, v kateri se slišiš in popolnoma umiriš

Prve tri dni nisem prestopila vrat dolge kamnite ograje, ki @resortosma ločuje od preostalega sveta. Nisem šla do morja, nikamor. Zaprla sem se v svoj “ašram” kot Julia Roberts v Jej, moli, ljubi in se pridružila šepetanju vseh v njem. Vključno s preostalima dvema gostoma, čudovitim starejšim parom.

Vrhunski kuhar, ki pripravlja jedi iz lokalnih sestavin

“Bosta nocoj točna na večerji?” se tiho pošalim, od kar sem prvi večer mirno plavala v bazenu, medtem ko je vrhunski dobrodušni kuhar Mladen čakal, da pridem jest. Nisem vedela, da je prišel skuhat samo za nas tri in da nas pričakuje ob 19.30. Odtlej sem točna kot urca in smeji se, ko vidi, kako se tečem iz bazena preoblečt za večerjo.

Žari, ko od ugodja vzdihujem ob hrani, vselej sveži in pripravljeni iz lokalnih sestavin. Naravnost predem, ko pripravi črno rižoto in se čudim sama sebi, da mi je tako zelo všeč figova rakija. Pripomnim, ko smo vsi na kupu, da se počutim kot v filmu Eksotični hotel Marigold. Vsi se smejijo.

Večerni ogenj in klepeti o potovanjih in življenju

Ob večerih z lastnikoma Resorta OSMA, Hermino in Zvonetom, ki sta resort ustvarila iz stare kmetije, ob ognju pijemo figovo rakijo, ter si pripovedujemo popotniške zgodbe, ki so nas vodile do življenjskih spoznanj. Še posebej iz Indije in poti po Caminu. Zvone kuri ogenj iz posušene sivke. Diši.

Skoraj 20 let prenove stare posesti, ki je ohranila svojo dušo

Za posest, ki je polna starih predmetov prednikov iz 250 let stare hiše, štale in svinjaka ter figur z vseh koncev sveta, skrbita sama in premislila sta vsak detajl. S strastjo me vodita skoznjo. Prvi del posesti sta kupila leta 2003 in resort odprla skoraj 20 let kasneje.

S kodo SANJA imate trenutno 15 % popust na vse Pranamat komplete, ob naročilu pa prejmete še vzglavnik za masažo vratu Luna. Prebrskajte TUKAJ: www.pranamat.si

Jutra imajo še poseben čar

Zjutraj posest pordeči od makovih cvetov. Kuhar Mladen pripravlja zajtrk iz lokalnih sestavin, vse ima okus kot v Maroku.

Zajtrk Resort OSMA Krk

Metulji obletavajo nasade sivke, ptice pojejo. Zvone čisti bazen, Hermina skrbno pometa listje in ureja papirje. Toplo mi je v srcu. Soseda mi povesta, da sta povsem trdno spala. Tudi jaz, po dolgem času. Do večera je nato popolna tišina. Všeč mi je, da so v jedilnici po zajtrku vedno na voljo suhi priboljški.

Mokra ležem na kamnite plošče ob bazenu in se posušim. Kako zelo se slišim. Navdih vre iz mene. Čutim, da sem prišla v Boutique resort OSMA z razlogom in da se bom še vrnila.

Uporabne informacije

Rezervirajte nastanitev v resortu OSMA na Bookingu ali na njihovi spletni strani. Da bi lahko v resortu zagotovili umirjenost in nemoteno izvajanje delavnic, je bivanje namenjeno le starejšim od 18 let. Tudi sicer prostor ni prilagojen otrokom in živalim.

O navdihujoči zgodbi Resorta OSMA sem posnela tudi videoozgodbo. Oglejte si jo in se naročite na moj Youtube kanal. Prihaja še mnogo čudovitih osebnih in popotniških zgodb.

Preberite tudi:

Eko turizem: Posestvo Trnulja

Kako je iti na robinzonske počitnice na Hrvaškem?

Share

Mogoče ti bo všeč tudi ...