Uporabno

Pranamat blazina oziroma podloga – iskreno o tem, kako deluje

Akupresurne Pranamat Eco podloge oziroma blazine so letos začeli prodajati tudi v Sloveniji. Obiskala sem njihovo proizvodnjo v Latviji in več mesecev preizkušala različne oblike Pranamat izdelkov. To so moje izkušnje, kako delujejo.

Kaj sploh je Pranamat Eco akupresurna blazina oziroma podloga?

Ko sem prvič slišala za Pranamat blazino oziroma podlogo, sem pomislila, da gre za še eno podlogo za jogo ali drugo obliko domače vadbe. Kako sem se uštela! Kako deluje sem prvič začutila v Latviji, kamor so me povabili, da si ogledam proizvodnjo blazin. Video utrinke si lahko ogledate v mojih Instagram storyjih. Pri eni izmed družabnih iger sem dlani odložila na Pranamat mini in nepričakovano začutila močno energijo in toplino v rokah, ki me je spremljala še pol ure po tem, ko dlani nisem več imela na blazini. Bodice na blazini so namreč ostre in spodbujajo pretok krvi in limfe od prvega trenutka uporabe. To lahko nedvomno potrdim, saj me je blazina nemudoma sama opozorila na svoj učinek. Več o dokazanih pozitivnih učinkih Pranamat blazine oziroma podloge si lahko preberete tukaj.

S kodo SANJA imate trenutno kar 30 % popusta na vse Pranamat komplete + brezplačno poštnino. Skočite na povezavo –> www.pranamat.si

Kako je bilo, ko sem prvič legla na Pranamat blazino?

V Latviji so nas najprej peljali na ogled proizvodnje in bila sem pozitivno presenečena nad ekološko osveščenostjo družinskega podjetja Pranamat, saj delujejo z nič odstotki odpadnega materiala, proizvodnja deluje na ekološke vire energije, tudi podloge in embalaža so sestavljeni iz naravnih materialov. Prav vsa proizvodnja Pranamat Eco podlog se odvija v Latviji, natančneje v Rigi, kar vse dodaja k ceni, a tudi h kakovosti in pravičnosti izdelka.

Težave s hrbtom s križem Pranamat

Prvič sem nato na masažni komplet Pranamat legla po uvodni vadbi ob Riškem zalivu, ki je del Baltskega morja. Moj prvi vtis? Na kompletu je nemogoče ležati! Na podlogi je še nekako šlo, a le s puloverjem, na vzglavniku pa nisem pri miru zdržala niti sekunde. Ozrla sem se okrog sebe, vsi so na blazinah ležali mirno in se sproščali. Kako je to mogoče?

Umirjenost misli je ključ do uspeha

Ko sem svoj vtis povedala trenerju, se je nasmehnil in dejal: “Si imela polno glavo vsega, kajne? To kaže tudi na nemirnost tvojih mislih.” Prav je imel. Pred vadbo so nam namreč rekli, da si bomo šli lahko, če bo dovolj časa, ogledat še Baltsko morje, sicer pa neposredno na letalo. Lahko si mislite, da mi je bila odveč vsaka sekunda ležanja! 🙂 Sem pa imela kljub temu takoj po koncu vadbe in ležanja na Pranamatu polno energije! Ekipa Pranamata mi je svetovala, naj Pranamat blazino v miru preizkusim doma.

Vtisi po dveh mesecih preizkušanja Pranamat podlog

Popolna sproščenost telesa

Doma sem si za preizkus Pranamat podloge in vzglavnika, polnjenega z ajdovimi luščinami, vzela čas zvečer, ko je bil doma mir. Na goli koži je bil občutek še vedno preveč intenziven, s tanjšo majico pa mi je šlo ležanje tokrat dobro od rok. Vzglavnik sem nabrala na eni strani in debelejši del namestila pod vrat. Ko sem se umirila, je mi je izvrstno šlo tudi ležanje na vzglavniku. Čas je izjemno hitro minil. Najprej sem občutila mravljince v rokah, nato toplino v telesu, po desetih minutah sta tako telo kot um postajala popolnoma sproščena, kot da bi padla v nekakšen polspanec. Tenzije v hrbtu od dela za računalnikom so popustile.

V dveh mesecih, kolikor imam doma masažni komplet Pranamat, Pranamat želvico oziroma ježka in mini blazino, sem opazila, da podloge tako ali drugače uporabljam prav vsak dan, a ne način, da si za ležanje vzamem pol ure ali uro. Enostavno sem preveč nemiren tip človeka.

  • Uporabljam jih sproti pri različnih opravilih, pri katerih sem sicer občutila napetosti v hrbtu, špikanje v ramenskem obroču ali mravljince v rokah ponoči. Včasih pa zgolj za sprostitev telesa in duha.

To je moj sistem uporabe Pranamat blazin oziroma podlog:

  • Pranamat masažni komplet (mehek polnjen vzglavnik in velika blazina) – Pred spanjem ležem nanj, ko berem. Pogosto me tako sprosti, da na njem celo zaspim. Še vedno pa mi kdaj ležanje na Pranamat vzglavniku dela težave. Če misli dovolj umirim, uživam na celem kompletu, in opažam, da po tem zelo trdno in globoko spim.
  • Pranamat mini podloga – Vedno jo imamo na sedežni garnituri. Nanjo naslonim hrbet, ko berem otrokom, se s kom pogovarjam ali delam. Otroci imajo radi na njej svoja stopala med gledanjem risank. Pravijo, da jim je ob tem prijetno. Stopala položim na Pranamat, kadar v njih čutim utrujenost.
  • Pranamat podlogo si pogosto položim na pisarniški stol, ko delam za računalnikom. Ob tem čutim masažo zadnjice in spodnjega dela hrbta. Tako je zadnjica prekrvavljena in križ bolj sproščen tudi med daljšim sedenjem. Opažam še, da je ob rednem sedenju na Pranamat blazini ali miniju celulit na zadnji strani stegen manj viden.
  • Pranamat ježek (ali želvica, srček) – Že od majhnega se mi kdaj ponoči zgodi, da čutim v spodnjem delu rok zelo neprijetne mravljince oziroma “elektriko”. Prav neverjetno je, kako hitro pomaga, če si z ježkom masiram podlahti. Par minut masaže in mirno zaspim nazaj.

Kako pa je s hujšimi težavami? Ali Pranamat pomaga tudi pri njih?

Iz prve roke ne bi vedela, ker hujših težav s hrbtom, bolečinami, vnetji v telesu nimam. Lahko pa vam povem izkušnje iz druge roke, saj je moj Pranamat komplet v zelo pogosti izposoji. 🙂

  • Pri dlje trajajočem išiasu sem Pranamat posodila svoji tašči, ki je poročala, da ji je omililo akutno bolečino, zato se je tudi sama kasneje odločila za nakup blazine.
  • Sosed ima kronične težave in poškodbo križa in nenadnega izboljšanje v nekaj dneh ni opazil, občutil je le masažni učinek, torej močnejši pretok energije po telesu.
  • Soseda je Pranamat preizkusila na trebuhu in ji je omililo menstrualne bolečine.
  • Preizkusila ga je sorodnica po operaciji kolka. Težave je imela z drugim kolkom in Pranamat ji je bil, pravi, v pomoč pri lajšanju bolečin, še posebej med sedenjem na stolu.

Sicer pa vam želim obilo sprostitve, v kolikor se za Pranamat blazino odločite tudi sami.

S kodo SANJA imate trenutno kar 30 % popusta na vse Pranamat komplete + brezplačno poštnino. Skočite na povezavo –> www.pranamat.si

Na fotografijah nosim športne komplete Boom By Bella.

Share

Mogoče ti bo všeč tudi ...