Novo leto, silvestrovanje, Ljubljana, ognjemet
Dogodki Uporabno

Kam za novo leto 2024? TOP bližnja silvestrovanja in programi

Kam na silvestrovanje 2024 na prostem? Tu so odlični predlog za bučno in zabavno novo leto 2024, vključno s programi silvestrovanj.

Naj bo silvestrovanje 2024 nepozabno! Zbrani predlogi za skok v novo leto 2024 so tu. Silvestrovanja na prostem v Sloveniji in v drugih bližnjih državah, kot so Hrvaška, Srbija, BIH, Italija, letos res dišijo po zelo dobri zabavi. Še posebej pestra bodo silvestrovanja na prostem na Hrvaškem, kjer bodo med drugim za novo leto 2024 nastopili Petar Grašo, Dubioza Kolektiv, Zlatko Čolić, Gibonni, Lepa Brena in drugi. Na spodnjem seznamu boste poleg predlogov lokacij, našli tudi številne druge uporabne informacije.

Ste že z mano na družbenih omrežjih?

Silvestrovanja 2024 v Sloveniji

Novo leto, silvestrovanje, Ljubljana, ognjemet
Foto: Luka Esenko

Najbolj bučno in množično slavje za novo leto 2024 na prostem se pri nas obeta v Ljubljani. Pestra silvestrovanja pa bodo nedvomno tudi v ostalih večjih in manjših slovenskih mestih. Informacije bodo še dodane.

Silvestrovanje v Ljubljani 2024

Silvestrovanje v Ljubljani se bo pričelo z otroškim novoletnim rajanjem, in sicer od 16.00 do 18.00 na Kongresnem trgu. Otroke bo obiskal tudi dedek mraz.

Silvestrovanje za odrasle pa bodo kot vsako leto popestrili novoletni koncerti znanih glasbenih izvajalcev za vse okuse, in sicer na različnih lokacijah v središču Ljubljane vse od 21.00 do 02.30.

Novoletni koncerti v Ljubljani

Kongresni trg: Rok ‘n’ Band, Nika Zorjan, Victory, ABBA Mia

Mestni trg: Dinamitke, ViP Band

Pogačarjev trg: Mambo Kings

Trg francoske revolucije: Murat & Jose, Elvis Jackson, Neuromancer

Koncerti se bodo sicer vrstili ves december. Pregleden seznam koncertov najdete na n1info.si, celotno decembrsko dogajanje pa na visitljubljana.com.

Silvestrovanja 2024 na Hrvaškem

Ognjemet Zagreb, silvestrovanje, novo leto
Foto: T. Smoljanović
Silvestrovanje v Zagrebu

V Zagrebu vsako leto pripravijo bučno silvestrovanje na prostem z glavnino dogajanja na Trgu bana Josipa Jelačića. Silvestrovanje na prostem bodo tokrat nedvomno zelo popestrili letošnji hrvaški evrovizijski predstavniki – skupina Let 3 ob spremljavi zagrebškega simfoničnega orkestra.

Kje prespati? Povsem v središču mesta, le 5 minut hoje od glavnega trga, se nahaja Hotel Jadran, 10 minut hoje od središča mesta pa vam utegne biti všeč prenovljeni hotel Canopy by Hilton Zagreb City Centre. Žepu prijaznejši so v Zagrebu najemi apartmajev.

Sivestrovanje v Reki

Letos boste lahko v Rijeki silvestrovali z Gibonnijem na glavni riješki promenadi Korzo.

Turistične informacije o Reki: visitrijeka.hr.

Silvestrovanje v Puli

Na silvestrovanju 2024 na trgu Forum v Puli bo nastopila Indira Forza, nekdanja pevka skupine Colonia, nastopil bo tudi Vojko V.

Več informacij o silvestrovanju: adventupuli.hr

Silvestrovanje v Rovinju

Najbolj noro noč v letu bo v Rovinju zapečatila priljubljena skupina Dubioza Kolektiv.

Več informacij o silvestrovanju 2024 v Rovinju: rovinj-tourism.com

Silvestrovanje v Dubrovniku

Zdravko Čolić bo začinil silvestrovanje na prostem v Dubrovniku, Dino Merlin pa bo nastopil v hotelu Rixos Premium

Silvestrovanje v Poreču

Z glavnega mestnega trga vas bo v Poreču v veselo in razburljivo Novo leto 2024 pospremil hrvaški estradnik Petar Grašo, ki bo zagotovo poskrbel za nepozaben večer, poln znanih uspešnic.

Več o silvestrovanju v Poreču: myporec.com

S kodo Sanja imate trenutno 30 % popust na vse Pranamat komplete in brezplačno poštnino. Preverite tukaj –> pranamat.si

Silvestrovanje v Splitu

Tradicionalno silvestrovanje v Splitu bo potekalo na promenadi, za novo leto 2024 pa boste lahko skupaj s Splitčani prepevali ob hitih Doris Dragović. Grše bo ogrel ozračje in otvoril silvestrski zabavni program, Kuzma & Shaka Zulu pa bosta poskrbela za zabavo v jutranje ure.

Silvestrovanje v Zadru

Na Narodnem trgu v Zadru bodo na silvestrovanju 2024 nastopili fenomen dalmatinske glasbe Ivan Sikirić Ićo in skupina Rockatansky, na Trgu Petra Zoranića pa pevec Jole in skupina Kanella.

Silvestrovanja 2024 v BIH

Silvestrovanje v Sarajevu

Na silvestrovanjih na prostem v Sarajevo se zbere do 250.000 ljudi, tudi za novo leto 2024 se obeta pravi glasbeni spektakel. Nastopili bodo Zabranjeno pušenje, Crvena Jabuka, Bombaj štampa in Letu štuke.

Turistične informacije o Sarajevu: Visitsarejevo.baBooking.com

Silvestrovanje v Tuzli

Na silvestrovanju v Tuzli na Trgu svobode bo nastopila skupina Bajaga i Instruktori

Silvestrovanje v Banja Luki

V novo leto bo zbrane v Banja Luki popeljal pevec Željko Samardžić, na prvi dan novega leta 2024 pa bo na Trgu krajine prepevala zvezdnica Lepa Brena.

Silvestrovanje v Mostarju

Superzvezda praznovanja novega leta 2024 na prostem v Mostarju bo Željko Joksimović. Mostar se je šele pred leti odločil za večja silvestrovanja na prostem, lani je na zadnji dan novega leta privabil 20.000 ljudi.

Silvestrovanje 2024 v Srbiji

Silvestrovanje v Beogradu

Silvestrovanje na prostem mesto Beograd organizira ob srbskem novem letu. Lahko pa proslavljate novo leto na splavih, v nočnih klubih ali v hotelih, vendar ta slavja niso brezplačna. Vse zbrane informacije o nastopajočih in pestri silvestrski ponudbi za novo leto 2024 najdete na beogradnocu.com.

View deals on Tripadvisor

Silvestrovanja 2024 v Črni Gori

Silvestrovanje v mestu Herceg Novi

30. decembra bodo v črnogorskem obmorskem mestu Herceg Novi pripravili silvestrovanje za otroke, 31. decembra pa bodo nastopili Goran Bregović in Bijelo dugme.

Silvestrovanja 2024 v Avstriji

Silvestrovanje v Gradcu

Gradec pripravlja pravi glasbeni in svetlobni spektakel pred mestno hišo. Silvestrovanje bo trajalo od 17.30 do 00.20.

Več informacij o programu: graztourismus.at

Silvestrovanje 2024 v Budimpešti

Središče praznovanja novega leta na prostem v Budimpešti je trg Vorosmarty, kjer 12 zvončkov označi prihod novega leta, zelo veličasten je tudi ognjemet nad parlamentom. Najboljši pogled na ognjemet je z brega Donave ali še bolje s čolna. 31. decembra zvečer je glavni trg poln stojnic z ulično hrano, ki delujejo pozno v noč. Ne pozabite, da Madžari za novo leto radi nosijo lasulje, maske in klobuke različnih nenavadnih oblik in kričečih barv. Kupite jih lahko v trgovinah v mestu.

Odlične privatne novoletne zabave v Budimpešti ponujajo klubi Madam, Ötkert in Liget Club & Bar, ki sprejme kar 5000 ljudi in ima štiri odre.

Več informacij o novem letu v Budimpešti: budapest.org

Želim vam fantastično silvestrovanje 2024! Pridružite se mi tudi na družbenih omrežjih.

S spodnjo prijavo na novičnik pa si zagotovite najnovejše popotniške in druge navdihujoče vsebine.Se gledamo in beremo,

Sanja

Preberite tudi:

20 idej, kaj podariti moškemu za novo leto?

Najlepši božični sejmi 2023

Budimpešta z otroki – kaj vse početi?

Praga z otroki – znamenitosti, ki jih bodo pritegnile

Marakeš – TOP 5 znamenitosti in 48-urni načrt obiska

Zimske počitnice – kam, če ne smučate?

Share

Mogoče ti bo všeč tudi ...