Advent u Zagrebu 2017 - J. Duval
Uporabno

Kam za novo leto 2023? To so odlična bližnja silvestrovanja

Že veste, kje boste praznovali novo leto 2023? Še ne? Nič hudega, tukaj boste našli odlične predloge, za silvestrovanja 2023 na prostem, tako doma kot za mejo.

Pravijo, da bo v znamenju tega, kar počneš za novo leto, vse prihodnje leto. Naj bo torej silvestrovanje 2023 zabavno in zdravo. Odlične ideje, kam na prostem v Sloveniji in v bližnji okolici se odpraviti za novo leto 2023, vas čakajo na spodnjem seznamu. Skupaj z uporabnimi informacijami, kaj se bo dogajalo. Pridruži se mi tudi na mojem Instagramu.

Silvestrovanja 2023 v Sloveniji

Ljubljana novo leto 2023, silvestrovanje
Foto: Adrijan Pregelj

Silvestrovanje v Ljubljani

Slovenska prestolnica vsako leto poskrbi za pester program na prostem z zanimivimi glasbenimi imeni. Silvestrovanja 2023 na vseh trgih v Ljubljani se začenjajo ob 21.00, ob polnoči pa bo Ljubljano z ljubljanskega gradu razsvetlil ognjemet. Kdo nas bo torej zabaval letos in kje?

Silvestrovanje na Kongresnem trgu (namenjeno najširši množici)

Nastopajo: Klara Jazbec – predskupina, CoverLover, Jana Šušteršič in Lea Sirk, po polnoči Grupa Vigor

Silvestrovanje na Mestnem trgu (za ljubitelje popevk)

Nastopajo: Helena Blagne in Nuša Derenda.

Silvestrovanje na Pogačarjevem trgu (Narodno-zabavna glasba)

Program bo namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe.

Silvestrovanje na Trgu francoske revolucije (Rock & Rap glasba)

Nastopajo: Nipke, Trije kralji (Zlatko, Klemen Klemen in RecycleMan), Happy Ol’ McWeasel.

Več informacij: TUKAJ

Silvestrovanje v Mariboru

Maribor silvestrovanje 2023 novo leto, koncerti
Foto: Matevž Pečovnik. Slovenia.info

V Mariboru letos obiskovalce razveseljuje 23-metrsko panoramsko kolo, za Silvestrovo pa bodo v starem mestnem jedru, na trgu Leona Štuklja doneli zvoki skupine COVERLOVER. Praznovanje bo trajalo od 20. ure zvečer do 2. ure zjutraj.

Več informacij: TUKAJ

Silvestrovanje v Kranjski Gori

Kranjska Gora Silvestrovanje, smučanje
Foto: Iztok Medja, Slovenia.info

Silvestrovanje v čarobni alpski vasici, ki je v decembru še posebej lepo okrašena, je res nekaj posebnega. Na Silvestrovo, ki bo v Kranjski Gori na prostem, se bo zvrstilo več glasbenih skupin, glavna skupina pa je tokrat Ansambel Saše Avsenika, ki bo poskrbela za obilo plesa in dobre volje. Novoletno praznovanje se začenje ob 22. uri, in sicer na prireditveni ploščadi pred Kompasom.

Več informacij: TUKAJ

Silvestrovanje v Piranu

Piran, nočni Piran
Foto: Alan Kosmač, Slovenia.info

Izlet v Piran je vselej nepozaben, saj Piran velja za eno najlepših slovenskih mest. Naj bo nepozabno tudi letošnje Silvestrovanje. Novoletna zabava na Tartinijevem trgu se začenja ob 22.30 uri, v primeru slabega vremena pa se prestavi v nekdanje skladišče soli Grando v Portorožu. Za odlično praznovanje bodo poskrbeli skupina GeDoRe in Adriano Roy Dee Jay.  

Več informacij: TUKAJ

Naroči se na brezplačen SANJAM. novičnik in si zagotovi dostop do najboljših vsebin.

Silvestrovanja 2023 na Hrvaškem

Silvestrovanje v Zagrebu

Advent u Zagrebu 2017 - J. Duval
J. Duval, Infozagreb.hr

Hrvaška prestolnica je znana po enem najlepših božičnih sejmov v Evropi in ves december derejo tja božičnega vzdušja željni obiskovalci z vseh okoliških koncev. A tudi za novo leto bo v Zagrebu pestru. Silvestrovanje v Zagrebu bo kot vsako leto na Trgu bana Jelačića, zbrano množico bodo ob prehodu v letu 2023 zabavali skupina Pips, Chips & Videoclips, dvojec Nipplepeople in številni talentirani pevci iz TV oddaj A strana in The Voice. Program se začenja z DJ glasbo ob 19. uri in traja do 1.20 zjutraj, ob polnoči pa bo Zagreb prav s tega trga razsvetlil ognjemet.

Več informacij: TUKAJ

Pula: silvestrovanje z Nino Badrič

Dubrovnik: silvestrovanje na prostem bodo popestrili Petar Grašo in Ante Gelo

Rovinj: silvetrovanje s Tonyjem Cetinskim

Osijek: silvestrovanje s skupino Crvena Jabuka

Naroči se na brezplačen SANJAM. novičnik in si zagotovi dostop do najboljših vsebin.

Silvestrovanje 2023 v Budvi

Budva staro mestno jedro foto_montenegro.travel, Črna Gora
© photography Sergej Zabijako, © Promo-Montenegro, 2018

Letos bo praznovanje novega leta v Budvi še posebej navdušilo ljubitelje Gibonnija, skupine Dubioza kolektiv in pevke Konstrakte, ki bodo s svojo glasbo nedvomno navdušili množico med proslavljanjem najdaljše noči v letu.

Več informacij: TUKAJ

Silvestrovanja 2023 v Avstriji

Silvestrovanje v Salzburgu

Salzburg Silvestrovanje ognjemet
Tourismus Salzburg, Foto: Breitegger Günter

Salzburg velja za eno lepših božičnih destinacij, a tudi novo leto v Salzburgu je čudovito doživetje. Silvestrovanje 2023 se bo odvijalo v okolici salzburške katedrale in znamenitega božičnega sejma Christkindlmarkt na trgih Domplatz, Residenzplatz in Kapitelplatz. Ob štirih popoldne se bodo z gradu zaslišali streli v čast praznovanja novega leta, na ulicah se bodo odvijali klasični koncerti in ob polnoči bo pravljično mesto razsvetlil veličasten ognjemet. Praznovanje bo trajalo do 1.00 ure.

Več informacij: TUKAJ

Silvestrovanje v Gradcu

Silvestrovanje 2023, Graz, Gradec
Foto: Graztourismus.at

Tudi v Gradzu imajo za Silvestrovo 2023 velike načrte. V središču Gradca si lahko pred prelepo graško mestno hišo obetate ognjemet, laserski spektakel in vodno projekcijo. Program se začne ob 17.30 z družinskim šovom in se nadaljuje vse do velikega finala ob polnoči.

Graz program silvestrovo
Foto: >Graztourismus.at

Več informacij: TUKAJ

Silvestrovanja 2023 v Italiji

Silvestrovanje v Trstu

Kaj pravite na silvestrovanje in polnočni ognjemet ob morju? Na čudovitem tržaškem trgu Piazza Unità d’Italia se bo praznovanje novega leta 2023 pričelo ob 22.30 uri. Za veselo glasbeno vzdušje bodo poskrbeli DJ Gianluca Pacini in skupina Magazzino Commerciale, gostitelj večera bo Dennis Fantina.

Več informacij: TUKAJ

Silvestrovanje v Benetkah

Silvestrovanje v Benetkah je morda še najbolj primerno za pare, saj na prostem ni veliko dogajanja, so pa Benetke zelo bogate s silvestrskimi koncerti in romantičnimi večerjami. Vsekakor pa je nepozabno pričakati ognjemet na rivi degli Schiavoni v območju Arsenale, le deset minut hoje od trga Svetega Marka. V kolikor ste pripravljeni pošteno doplačati za nepozabno doživetje in malce potrpeti z mrazom, opazujte ognjemet s polnočne vožnje po beneški laguni ob bogati večerji in spremljajočih aperitivih.

Več informacij: TUKAJ in TUKAJ

Silvestrovanje 2023 v Budimpešti

Novo leto v Budimpešti_parlament Budimpeštajpg

Silvestrovanje v Budimpešti se zlahka primerja z zvenečimi mestnimi velikani, kot so Pariz, Amsterdam in London, le da je utrip silvestrovanja neprimerno bolj umirjen. Pričakujete lahko veličasten ognjemet, metropolitanski utrip, uživate v tradicionalnem plesu czarda na ulicah in odlični, močni ulični hrani. Glavno dogajanje bo na trgu Vorosmarty, ob polnoči bodo dvanajstkrat zazveneli zvonovi. Lokalni prebivalci se za novo leto radi našemijo – ne pozabite torej na lasuljo in masko.

Več informacij: TUKAJ

Odlične privatne novoletne zabave v Budimpešti: klubi Madam, Ötkert in Liget Club & Bar, ki sprejme kar 5000 ljudi in ima štiri odre.

Naroči se na brezplačen SANJAM. novičnik in si zagotovi dostop do najboljših vsebin.

Preveri še mojo izkušnjo z akupresurnimi Pranamat podlogami. V članku najdeš tudi kodo za popust, brezplačno poštnino in darilo.

Share

Mogoče ti bo všeč tudi ...